НОВИНИ

Марсел Лукс: Животът в България е хубав, Шампионската лига не е "мисия невъзможна"

марсел лукс животът българия хубав шампионската лига мисия невъзможна
Снимка: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
16:20, 04.11.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик 2010 записа втори пореден успех от началото на сезона надигравайки с 3:0 гейма като гост състава на Добруджа, а за най-добър играч в срещата бе определен словашкият посрещач на бургазлии Марсел Лукс.

По този повод Лукс застана пред клубния сайт на Нефтохимик, за да разкаже малко повече подробности около победата в Добрич, както и за живота си в България след идването през това лято.

Ето го и целия разговор с Марсел Лукс:

– Марсел, кое бе решаващо за победата в Добрич?

– Най-важното в Добрич беше да избегнем голям брой грешки, да играем умно и да се наслаждаваме на този подход към срещата. Трябваше да притиснем противника със сервис и да поддържаме добро ниво на посрещане.

– Помогна ли ви това, че играхте с Добруджа предсезонна контрола в Бургас?

– И ни помогна, и не ни помогна. От една страна е добре за теб, че си имал една такава проверка, защото вече познаваш волейболистите на противника. Но и играчите на съперника те познават!

– Какви са чувствата ти след първия турнир от квалификациите за Шампионската лига, на който се класирахте за следващата фаза?

– Чувствата са положителни. Ставаме по-добри с всеки изминал ден. Това е важно за нас и трябва да си вярваме! Случва се някой мач да се обърка и да свърши зле, но това не бива да ни изкарва от релси и ние трябва да следваме игровия си план и просто да бъдем постоянни.

– Как оценяваш съперниците във втората фаза на Шампионската лига на турнира в Румъния – Олимпиакос, украинския Прометей и домакина Аркада Галац?

– Не бих казал нищо за съперниците. Ще се подготвим за тях в оставащата седмица. Аз лично гледам еднакво на всеки мач, независимо дали той е от Шампионската лига или от българската лига. Не може да ни влияе това кой е от другата страна на мрежата. Трябва да гледаме себе си и нашата игра. Ако сме способни да направим това, ще успеем.

– Какви са шансовете за класиране в групите на Шампионската лига или това е „мисия невъзможна“?

– Невъзможно е само това, за което си внушиш самият ти, че е невъзможно, и така го вкараш в главата си. Ако го вярваш, ще се случи. Трябва да бъдем силни психичски и физически. Турнирът ще е тежък – три мача в три поредни дни срещу качествени съперници, които изискват да си презареден и тактически подготвен с много информация в рамките на малко време.

– Свикна ли с живота в България и какво най-много ти харесва в Бургас?

– Животът в България е хубав! Харесва ми много да съм тук, в Бургас. Хората са приятни, храната е вкусна и нивото на волейбола е добро. Какво друго ми трябва в живота?!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично бедствено положение е обявено в община Девня
Частично бедствено положение е обявено в община Девня
Силен вятър и дъжд нанесоха щети в Ямболско
Силен вятър и дъжд нанесоха щети в Ямболско