НОВИНИ

Мартин Петров: Трябва единомислие на клубове и ръководство, за да се развива българския футбол

мартин петров послание отказващия кун агуеро
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:39, 18.05.2023 (обновена)
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов и екипът му сме поели една кауза от която няма да се откажем, заяви за БТА футболист номер 1 на България за 2006 година Мартин Петров. Той обясни, че не са се отказали от начинанието за събиране на подписи за нов конгрес на Българския футболен съюз, паралелно чакат и завършването на заведените дела, касаещи предишния конгрес.

"Нашият път в чужбина ни научи на това – въпреки трудностите, никога да не се отказваме, давали сме напред и винаги сме постигали положителен резултат. Затова не се съмнявам, че и тази битка ще я доведем до положителен резултат“, обяви Петров.

Той коментира и идеята за въвеждане на квоти за чуждестранни футболисти в българските отбори. По думите му навсякъде има чужденци, въпросът е да са качествени и да се въведе някаква регулация.

"Това е заложено в нашата програма и когато дойде момента, ще го разискваме с клубовете и с отговорните институции, за да се направи всичко възможно българските играчи да се развиват, защото от това има нужда националният ни отбор“, обясни Мартин Петров.

Според него трябва да се стигне до единомислие „за да може наистина българският футбол да тръгне да прогресира, тъй като в момента всички виждаме къде е“.

Мартин Петров бе във Враца за среща с ученици и учители от Основно училище „Васил Левски“, където е учил до 8-и клас. Посещението на бившия национал беше част от програмата по повод 100-годишнината на учебното заведение. Петров пристигна с подарък – футболни топки и бе посрещнат по стара българска традиция с хляб, мед и сол.

След като разгледа новите класни стаи и кабинети, Мартин Петров отговори на десетки въпроси на децата, които се интересуваха от това колко пъти може да ритне топката на горе без да падне до това колко купи има в кариерата си.

„Знайте, че трябва много труд и усилия да положите, за да стигнете там до където искате. Да мечтаете, никога да не се отказвате, колкото и трудно да ви бъде. Важно е в живота, когато паднеш да може да станеш бързо и да продължиш“, каза той на децата, като сподели и един от най-важните съвети, които е получил от баща си – да се учат чужди езици.

Емоционална бе срещата и с първите му учители по физическо възпитание, оказали голямо влияние върху развитието му като футболист – Димитър Миленов от 1-ви до 4-ти клас и Огнян Андреев – до 8-и клас.

Мартин Петров ще бъде патрон на градски турнир по футбол за ученици до 8 клас, който ИОУ „Васил Левски“ ще организира в средата на следващия месец. „По този начин ще открием и новото футболно игрище, което изграждаме изцяло със собствени средства и много доброволен труд от родители и ученици“, обясни за БТА директорът Румен Петров. По думите му това ще е една от най-модерните и добре охранявани спортни площадки във Враца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфантино: Отборите за Мондиал 2026 г. ще бъдат разположени в клъстери
Инфантино: Отборите за Мондиал 2026 г. ще бъдат разположени в клъстери
Кристоф Галтие не попадна във финалния списък с номинирани за треньор на годината във френската Лига 1
Кристоф Галтие не попадна във финалния списък с номинирани за треньор на годината във френската Лига 1