НОВИНИ

Маверик Винялс спечели квалификацията за "Гран При на Австрия"

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
22:18, 15.08.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Други спортове
маверик винялс спечели квалификацията гран австрия

Новината на деня обаче е напускането на Андреа Довициозо от екипа на "Дукати", след като двете страни не се разбраха за нов договор.

Маверик Винялес с "Ямаха" ще стартира от първа позиция в утрешното състезание в клас MotoGP за Гран При на Австрия.

Винялес победи Джак Милър от "Дукати" в оспорвана квалификационна сесия на пистата "Ред Бул Ринг" край австрийския град Шпилберг.

Испанецът постигна време от 1.23.450 минута и утре ще стартира от полпозишън.

Той беше с 0.068 секунди по-бърз от Милър, докато лидерът в световния шампионат Фабио Куартараро от тима на "Петронас Ямаха" остана трети.

Андреа Довициозо ще стартира четвърти, а пети е Пол Еспаргаро (Испания) с КТМ.

Именно покрай италианския пилот на "Дукати" се завъртя всичко по-интересно в съботния следобед.

Неговият мениджър Симоне Батистела обяви, че вицешампионът от последните три години няма повече да кара за италианския тим.

"Ние съобщихме на тима, че Андреа няма намерение да продължи с "Дукати" през следващите няколко години. Сега той иска да се съсредоточи върху това първенство, върху тези състезания и да кажем, че не смятаме, че условията са правилни да продължим и в бъдеще", каза Батистела пред "Скай Италия".

Спортният директор на "Дукати" Паоло Чиабати заяви, че се срещнал с Батистела днес преди Гран при на Австрия, но не успял да постигне споразумение за подновяване на договора на Довициозо.

"Срещнахме се със Симоне и разбрахме, че за съжаление няма условия да продължим отношенията си с Дови след края на настоящия договор", каза Чиабати.

Петкратният световен шампион Хорхе Лоренцо, който се оттегли от спорта през миналата година и подписа като тестови пилот на "Ямаха" през януари, е свързан със завръщане в "Дукати".

Четвъртият кръг от "Кралския Клас" за сезон 2020 ще се проведе тази неделя на "Ред Бул Ринг", а началото е в 15 часа българско време

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Танкерът на Мавриций се разцепи на две след петролния разлив
Танкерът на Мавриций се разцепи на две след петролния разлив
Край на "сухия режим" в ЮАР
Край на "сухия режим" в ЮАР