НОВИНИ

Мбапе донесе победата на ПСЖ над Брест с гол в последните минути

С успеха Пари Сен Жермен събра 66 точки, с 11 повече от втория Олимпик Марсилия, Брест е на 15-о място с 23 точки.

класическа победа марсилия позволи псж дръпне осем точки върха лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 12.03.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен победи Брест с 2:1 в мач от 27-я кръг на френската Лига 1. Головете за парижани бяха дело на Карлос Солер и Килиан Мбаре, а за домакините точен бе Франк Онора. С тази победа ПСЖ остава първи с актив от 66 точки, докато Брест е на 15-а позиция с 23 пункта на сметката си.

В 11-а минута Лионел Меси получи добро подаване в наказателното поле, но не успя да осъществи добър контакт с топката, ала все пак отклони за Карлос Солер, който стреля веднага с десния крак, принуждавайки Бизот да направи бляскаво спасяване, като отклони топката с една ръка в левия страничен стълб на вратата. Малко след това Марко Верати получи на удобна позиция и шутира незабавно, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

В 26-а минута ПСЖ направи хубава атака, при която Килиан Мбапе прескочи топката, оставяйки за Карлос Солер, който именно отклони към французина, но ударът на нападателя премина покрай вратата. В 37-а минута Килиан Мбапе опита удар, но вратарят на Брест Марко Бизот успя да реагира. При добавката обаче Карлос Солер връхлетя върху отскочилата топка, като бомбеният му шут се удари в напречната греда и влетя в мрежата на домакините - 1:0 за ПСЖ.

Минута преди края на редовното време за първото полувреме Франк Онора получи дълго подаване, при което овладя феноменално и напредна с топка в крака, като се измъкна от противниковата защита, успявайки да вкара в средата на мрежата със силен удар - 1:1.

В 55-а минута Лионел Меси получи на границата на наказателното поле, като аржентинецът овладя с едно докосване, а с второто отправи мощен удар, който премина покрай левия страничен стълб на Брест. Малко след това домакините изпълниха пряк свободен удар, а Лилиан Брасие се извиси добре, нанасяйки изстрел с глава отблизо, но топката премина на сантиметри от вратата на Донарума.

В 62-а минута се получи неразбирателство в защитата на домакините, а топката достигна до Килиан Мбапе, който се измъкна и опита прехвърлящ удар, който мина над напречната греда на Бизот. Десетина минути след това Килиан Мбапе достави страхотен пас към Нуно Мендеш, който демонстрира страхотна техника и опита удар от близка дистанция, но Марко Бизот успя да спаси.

В 90-а минута Лионел Меси предостави чудесно подаване към Килиан Мбапе, който го остави очи в очи с Марко Бизот, а французинът хладнокръвно го преодоля и завърши на опразнената врата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треска за Оскари: Часове остават до раздаването на наградите
Треска за Оскари: Часове остават до раздаването на наградите
В "Арена спорт": Наско Сираков за всички казуси в ПФК Левски
В "Арена спорт": Наско Сираков за всички казуси в ПФК Левски