НОВИНИ

Мерцедес отново най-бързи преди спринтовата квалификация на Монца

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:32, 11.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
мерцедес отново бързи спринтовата квалификация монца
Слушай новината

Двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха най-бързи по време на днешната втора свободна тренировка на легендарната италианска писта "Монца".

След 60-минутното занимание британецът оглави класирането с време от 1:23.246 минути, с което остави зад себе си на повече от две десети своя финландски съотборник.

Трети остана Макс Верстапен с Ред Бул, като нидерландецът отново изглеждаше далеч от темпото да двамата състезатели на "сребърните стрели".

Тренировката пък бе белязана и от тежкия инцидент на Карлос Сайнц младши от екипа на Ферари, който се разби на шикана "Аскари", което предизвика червени флагове и спиране за сесията за повече от 10 минути.

По-късно днес, от 17.30 часа, предстои спринтовата квалификация в уикенда за Гран При на Италия, в която първи ще потегли Валтери Ботас пред своя съотборник Хамилтън и лидерът в генералното класиране Макс Верстапен.

Крайното класиране от 100-километровата надпревара ще определят и стартовата решетка за утрешното състезание на "Монца", като това не се отнася за Ботас.

Независимо от резултата си днес, финландецът ще потегли от дъното на колоната в неделя заради смяна на компонентите в неговата задвижваща система.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венци Стефанов сравни Димитър Бербатов с Кубрат Пулев
Венци Стефанов сравни Димитър Бербатов с Кубрат Пулев
Багер руши пясъчните дюни на плаж Балтата
Багер руши пясъчните дюни на плаж Балтата