НОВИНИ

Милуоки и Голдън Стейт се класираха за втория кръг на плейофите в НБА

Голдън Стейт Уориърс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:46, 28.04.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Голдън Стейт Уориърс и Милуоки Бъкс се класираха за полуфиналите на плейофите в Националната баскетболна асоциация, след като записаха победи с 4-1 съответно над Денвър Нъгетс и Чикаго Булс.

В Сан Франциско Уориърс успяха да спечелят оспорвания мач номер 5 срещу тима на действащия MVP на Лигата Никола Йокич със 102:98 точки.

Двубоят бе много оспорван, като Денвър водеше с 10 точки в средата на третата част и 8 в началото на последната, но лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри, който попадна в стартовата петица за първи път от средата на март, изтегли своя отбор до ценен успех.

Двукратният MVP реализира общо 30 точки, включително 9 в заключителните три минути и половина, реализирайки два самостоятелни пробива сред много сгъстена защита. Той бе подпомогнат от Гари Пейтън II, който се отличи с важни кошове в последната четвърт. Пейтън завърши с 15 точки от пейката, а Клей Томпсън добави 15 точки и 9 борби.

За Нъгетс на изключително ниво за пореден път бе Йокич - 30 точки, 19 борби и 8 асистенции, а Демаркъс Къзънс се сключи с 19 точки за 15 минути игра срещу бившия си тим. Силите на Денвър обаче стигнаха само за един успех в серията и те приключват с участието си в плейофите. На полуфиналите Голдън Стейт ще срещне Мемфис Гризлис или Минесота Тимбърулвс (3-2 в серията).

За полуфиналите на Изток се класираха действащите шампиони Милуоки Бъкс след победа над Чикаго Булс със 116:100 точки у дома.

Лидерът на Бъкс Янис Адетокумбо се отличи с 33 точки и 9 борби за успеха, а Пат Конатън добави 20 точки от пейката. За Булс най-резултатен бе Патрик Уилямс с 23 точки. На полуфиналите Милуоки ще се изправи срещу Бостън Селтикс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски определи като "изнудване" спирането на руския газ за България и Полша
Зеленски определи като "изнудване" спирането на руския газ за България и Полша
НАП запечата 10 заведения в зимните курорти
НАП запечата 10 заведения в зимните курорти