НОВИНИ

Мирослав Живков събира волейболните национали до 20 г. на 2 януари

В първите дни на новата 2024 година за тима предстоят европейски квалификации

мирослав живков поздравявам момчетата показаха дух характер
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: BGvolleyball.com
21:00, 14.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол на България за младежи под 20 години (състезатели, родени след 1 януари 2005 година), започва подготовка веднага след Нова година, на 2 януари. Старши треньорът Мирослав Живков, събира своите избраници за лагер, който ще се проведе в Стара Загора.

Преди месец Мирослав Живков получи доверието на Българската федерация по волейбол и продължава да води тази селекция, след като през изминалото лято изведе младите ни национали до престижното пето място на световното първенство за младежи под 19 години.

Още в първите дни на новата 2024 година за тима предстоят европейски квалификации. Турнирът ще е между 11 и 13 януари в Румъния (градът-домакин все още не е публикуван).

Съперници на младите „лъвове“ са домакините от Румъния, Турция и Черна гора. Първенецът получава директна квота за Евроволей 2024 за младежи под 20 години. Вторият е третият продължават на допълнителни квалификации.

„За съжаление няма да имаме много време за подготовка. Всички момчета играят в мъжките отбори и не е възможно да ги събираме за микро-лагери преди нова година. Затова ще извикам между 16 и 18 състезатели за този сбор преди квалификацията. Надявам се по време на подготовката да направим контролни срещи с някои от класните тимове от елита, други проверки няма да можем да направим“, коментира селекционерът Мирослав Живков.

Европейското първенство за младежи под 20 години ще се проведе от 26 август до 9 септември в Гърция и Сърбия с участието на 16 отбора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази се гмурнаха в аквариум с акули в Мадрид
Водолази се гмурнаха в аквариум с акули в Мадрид
Теренът около Паметника на Съветската армия се превръща в най-посещаваната атракция
Теренът около Паметника на Съветската армия се превръща в най-посещаваната атракция