НОВИНИ

Мият улиците в пет столични района

миене на улици
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 10.06.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

От днес започва миене на карета от улици в пет столични района: "Красно село", "Възраждане", "Триадица", "Лозенец", "Оборище" и "Средец". Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги, съобщиха от Столичната община.

Предварително е създадена организация, като миенето на улиците ще се извършва през деня от 7:30 ч. до 16:30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страниците на Столичен инспекторат, районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите.

За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи е нужно собствениците на автомобили да съдействат като преместят моторното превозно средство, докато трае миенето.

В случай че останат непреместени коли екипите на Центъра за градска мобилност ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

На 10 юни миенето започва с улици в район "Красно село", "Каре 1-6", в което попадат улиците: ул. "Лайош Кошут" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев"; ул. "Люлин планина" от бул. "Ген. М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти април; ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония"; ул. "20-ти април" от бул. "Македония" до бул."Христо Ботев" и др.

В останалите райони миенето с автоцистерна продължава по утвърдени графици, както през деня, така и през нощта, като се мият основни улици и булеварди, така и вътрешноквартални улици, посочват от Столична община.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров поглежда смело към Топ 8 в световната ранглиста
Григор Димитров поглежда смело към Топ 8 в световната ранглиста
Окончателните резултати от вота във Франция вече са ясни
Окончателните резултати от вота във Франция вече са ясни