НОВИНИ

Младежите и девойките спечелиха три златни медала на Световната купа по киокушин край Варна

младежите девойките спечелиха три златни медала световната купа киокушин варна
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Карате киокушин
12:32, 05.07.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Три златни медала спечелиха българите на Световната купа по киокушин за юноши, девойки и кадети, които се проведоха в спортно-оздравителния комплекс в Камчия край Варна, съобщиха от Българска карате киокушин федерация. Участниците наброяваха близо 400 каратеки от 27 държави, от които 13 български спортисти спечелиха отличия.

Първи златен медал за България завоюва Генчо Вътев при 14-15-годишните в категория до 70 кг. Малко след него, в същата възрастова група, но в категория 70+ кг. Атанас Димов зае третото място. Успехи за България в тази възрастова групата донесоха и представителки от нежния пол - Александра Иванова спечели бронзов медал при 60-килограмовите, а Никол Вътева и Диана Харизанова заеха второ и трето място в категория 60+ кг.

При 16-17 годишните девойки Александра Бондокова и Катерина Стоева завоюваха бронз и сребро в категорията до 55 кг, а Дилара Фейм спечели бронз в категорията до 65 кг. С бронзов медал се окичи и Николай Станчев в категория до 75кг.

Моника Стоянова зае трето място за България при 18-21 годишните в категория до 60 кг. Ростислав Тодоров остана четвърти при 75-килограмовите.

Злато при жените донесе Христиана Димитрова в категория 60+ кг. Голям успех имаше и за Виктор Колев в същата възрастова група, който спечели златото в категория 85+ кг. Двамата заслужено получиха и специалните награди - Христиана за нокаут и Виктор за най-добра техника и също за атрактивен нокаут.

Световната купа KWU Варна се проведе в рамките на международния летен лагер на KWU и БККФ, който тече в момента в Камчия. Специални гости и съдии на първенството бяха светила в бойните изкуства, сред които Шихан Акира Масуда, Шихан Франциско Фильо, Шихан Семи Шил и още много други бойни легенди, които също така водят и свои тренировки в рамките на лагера.

Днес започва и друго важно събитие - Световната купа KWU за мъже и за жени в отворена категория. Тя ще се проведе на същото място с начало в 10:00 часа. Записалите се български бойци са шестима, като тяхното представяне на татамито ще стане ясно в края на деня.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята Поли блокира въздушния и железопътния транспорт в Нидерландия
Бурята Поли блокира въздушния и железопътния транспорт в Нидерландия
Заловиха телефонни измамници, лъгали възрастни хора във Врачанско
Заловиха телефонни измамници, лъгали възрастни хора във Врачанско