НОВИНИ

Много слънчеви часове днес

слънчеви часове
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 17.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините и низините на Западна България - до минус 3°, в София - около минус 2°, а максималните - между 7° и 15°, в София - около 12°.

Времето в по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и почти тихо. Над Източна България ще продължи да духа слаб до умерен северен вятър. Ще бъде предимно облачно, в отделни райони и ще преръми. Към края на деня и там облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

По Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие ще преръми. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 7 - 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но ще отслабва.

В планините ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има над източните райони от Стара планина, както и над Странджа и Сакар, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 6 - 7°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя над Западна България облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В Източна България ще е с разкъсана облачност, почти без валежи, със северен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

През първите дни от новата седмица облачността ще е по-често значителна. На места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над около 1800 метра - от сняг. Вятърът ще е слаб, в понеделник - от изток, във вторник - от северозапад. Минималните температури ще се повишат, а максималните ще се понижат.

В сряда вероятността за валежи е малка. Облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е умерен, от запад-северозапад.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпик Лион с важна победа над Ница в Лига 1
Олимпик Лион с важна победа над Ница в Лига 1
Интер безпроблемно победи последния в Серия А Салернитана
Интер безпроблемно победи последния в Серия А Салернитана