НОВИНИ

Много студено време днес

студено време
bnt avatar logo
от БНТ
07:26, 17.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за много ниски минимални температури и за максимални стойности под нулата е обявено в цялата страна.

Минималните температури в повечето райони ще бъдат от минус 12° до минус 7°, малко по-високи в Горнотракийската низина и по Черноморието, максималните - от минус 5° до минус 1°, в София - минус 3°.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който ще създава усещането за още по-студено от действителното време. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна, но ще е почти без валежи.

Опасност от измръзване в планините и днес - температурите през деня по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен северозападен вятър. Облачността ще е по-често значителна.

На отделни места, главно в Западна Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. Освен опасност от измръзване, за висока опасност от лавини извън обработените писти предупреждават в Боровец и Банско.

През следващата седмица ще бъде почти без валежи, ще има и повече слънчеви часове. В котловините преди обяд е възможно да се образуват мъгли или ниска облачност. Сутрин ще бъде студено, дневните температури от вторник ще започнат бавно да се повишават, по-съществено към четвъртък-петък, особено в Източна България и в Предбалкана. Постепенно ще се повишат и минималните температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха 30 души на празненство в столичен ресторант
Глобиха 30 души на празненство в столичен ресторант
България се класира за Евроволей 2021
България се класира за Евроволей 2021