НОВИНИ

МВнР предупреди за отменените полети от и за Бейрут

Външно напомня за своята препоръка от 22 юни 2024 г. за преустановяване на всякакви пътувания до Ливан и незабавно напускане на страната

МВнР предупреди за отменените полети от и за Бейрут
bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 29.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи уведомява за отмяна на полети на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република, съобщиха от ведомството.

Европейски авиопревозвачи съобщиха днес, че отменят полети до и от Бейрут на фона на ескалацията на напрежението между Израел и групировката Хизбула, предаде Ройтерс.

Някои полети на летището в Бейрут бяха отменени или забавени, като ливанската авиокомпания "Мидъл Ийст Еърлайнс" заяви, че нарушенията в разписанието ѝ са свързани със застрахователни рискове, в момент когато напрежението между Израел и въоръжената групировка Хизбула нараства.

МВнР напомня на българските граждани за своето предупреждение от 22 юни 2024 г. за преустановяване на всякакви пътувания до Ливан и незабавно напускане на страната.

В съобщение на ситуационния център се посочва, че при необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

От външно министерство препоръчват на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново вандализъм във Франция: Арест за хаоса с влаковете, атака срещу телекоми
Отново вандализъм във Франция: Арест за хаоса с влаковете, атака срещу телекоми