НОВИНИ

МВР разпространи позиция по повод "поредни внушения и нападки от страна на Петков и Атанасов"

Министерство на вътрешните работи
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 05.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

МВР разпространи позиция по повод "поредни внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов". В нея се отбелязва, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не са били обект на критики от Петков и Атанасов, а тъкмо обратното.

Ето и цялата позиция:

"Относно поредните внушения и нападки отстрана на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Говоренето и разпространяването на неистини са опит за омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия в противодействието на купуването на гласове.
По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място - резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа".

По-рано днес Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов напуснаха консултациите при президента Румен Радев с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев и парламентарно представени политически формации. Те изразиха несъгласие с част от номинациите за служебни министри и посочиха конкретно името на номинирания за вътрешен министър, който заема поста и в редовното правителство - Калин Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Фишеров е дал положителна допинг проба
Дейвид Фишеров е дал положителна допинг проба
Спортни новини 05.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 05.04.2024 г., 12:20 ч.