НОВИНИ

Националният отбор на България по бокс до 22 години се завърна от Будва

На европейския шампионат за младежи българските представители завоюваха 4 медала - един златен, два сребърни и един бронзов

националният отбор българия бокс години завърна будва
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Бокс
19:29, 21.11.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските национали по бокс до 22 години се завърнаха у нас след успешното си представяне на европейското първенство в Будва, Черна гора, където под ръководството на Жоел Арате и Валентин Поптолев родните представители заеха второ място в крайното класиране по медали.

Нашите момчета завоюваха общо 4 отличия, като шампион стана Радослав Росенов, сребърни медали грабнаха Ергюнал Себахтин и Ясен Радев, а с бронз се окичи Уилиам Чолов.

Старши треньорът Жоел Арате направи и своя анализ на представянето на българите в Будва, като изрази мнение, отборът е направил още една крачка в своето развитие.

"Направихме още една крачка напред в цялостното ни развитие, като отбор. От седем боксьори спечелихме 4 медала. Радо Росенов проведе страхотен шампионат. С всеки мач надгражда, има всичко необходимо, за да стане голям шампион. Каквото правим на тренировка, повтаря го и на мач. Единствено трябва да работи още малко върху това да вдига гарда. Догодина съм уверен, че ще вземе квота за Париж в по-горната категория, където нещата стават доста сериозни. Съжалявам за Уилиам Чолов, че само след 40 секунди получи аркада на полуфиналите и трябваше да прекратят мача. Имаше огромен шанс да боксира на финал. По сходен начин се развиха нещата и с Ергюнал. Още в първия мач получи контузия на лявата ръка, игра въпреки това на полуфинал, когато отказа молдовеца, но докторите не го пуснаха да излезе на финал. Искахме да играе, но лекарите забраниха. Ясен Радев имаше равностоен мач с руснака на финала и можеше да стане шампион. В третия рунд леко имаше отстъпление, но все пак бе близо, сподели родният наставник.

Кубинският специалист коментира още и работата в националния отбор, споделяйки, че се надява българските боксьори да спечелят още три квоти за Летните олимпийски игри в Париж догодина.

"С треньорите Валентин Поптолев и Александър Александров сме много доволни от цялостното представяне на националния ни отбор през годината. Движим се в правилна посока, а именно - да изградим силен отбор за Париж. Очаквам да спечелим още три квоти за Игрите", коментира Жоел Арате пред медиите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на културата се срещна със стачкуващите музиканти от Софийската филхармония
Министърът на културата се срещна със стачкуващите музиканти от Софийската филхармония
В Бразилия: Карло Анчелоти вече е подписал договор с националния отбор
В Бразилия: Карло Анчелоти вече е подписал договор с националния отбор