НОВИНИ

Надал: Преди месец и половина не знаех дали ще мога отново да играя тенис

надал месец половина знаех дали мога отново играя тенис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 30.01.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият носител на трофея от Откритото първенство на Австралия по тенис - Рафаел Надал, бе много емоционален след триумфа във финала на надпреварата.

Матадорът демонстрира воля, борбеност и характер в битката за титлата със световния №2 Даниил Медведев, като успя да заличи пасив от два сета и да спечели срещата.

35-годишният испанец, който вече е рекордьор по най-много титли от "Големия шлем", разкри, че до края на минала година не е знаел дали ще може да се завърне на корта. През последната половина година Матадорът се възстановяваше от контузия и подновяването на кариерата му бе под въпрос.

"Преди месец и половина не знаех дали отново ще може да играя тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности", сподели Надал.

Носителят на 21 титли от "Големия шлем" поздрави Медведев за невероятния спектакъл, който двамата сътвориха на "Род Лейвър Арена" в Мелбърн.

"Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб", заяви Надал по време на церемонията по награждаването.

"Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният "Australian Open", но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук", допълни той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Кой няма притеснения за мандата на коалицията?
Радан Кънев: Кой няма притеснения за мандата на коалицията?
Медведев към Надал: Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила
Медведев към Надал: Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила