НОВИНИ

Надал, Тийм и Шварцман продължават уверено в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:07, 30.09.2020
Чете се за: 01:42 мин.
Тенис
надал тийм шварцман продължават уверено париж

И тримата специалисти на клей записаха трисетови победи продължават към третия кръг на Ролан Гарос, като единствено Тийм имаше напрегнат момент, тъй като му се наложи да отразява три последователни сетбола срещу Джак Сок.

"Краля на клея" загуби общо четири гейма срещу американеца Макензи Макдоналд, който участва със защитен ранкинг.

Двамата си размениха по един гейм в началото на срещата, след което Матадора пое изцяло контрола върху двубоя.

Серия от 11 поредни безответни гейма, поставеният под номер 2 си осигури аванс от 2:0 сета.

25-годишният американец най-накрая прекъсна рейда на испанеца, повеждайки с 1:0 в третата част. Въпреки това, още при следващото му подаване, Надал стигна до пробив, който му даде контрола върху сета.

В край на сметка след 1 час и 42 минути на корта, левичарят от Майорка фиксира крайното 6:1, 6:0, 6:3 и се класира за третия кръг, където очаква победителя от двойката Нишикори-Травалия.

Също напред продължава и шампионът от US Open, Доминик Тийм. Австриецът надигра друг представител на САЩ, Джак Сок с 3:0 сета.

Световният номер 3 беше повече от категоричен в първия сет, печелейки го с 6:1. Във втория Сок се стабилизира, но допусна решителен пробив при 3:4, който позволи на Тийм да затвори сета в следващия гейм.

Най-оспорвано беше в третата част, когато двамата си размениха по два пробива и в край на сметка стигнаха до тайбрек. В дългия гейм Доминатора наложи волята си и след като отрази три сетбол стигна до успеха с 8:6 точки.

В следващата фаза, финалистът от последните две години ще излезе срещу силно играещия напоследък норвежец, Каспер Рууд.

Втора чиста победа записа и финалистът от Мастърса в Рим, Диего Шварцман. Аржентинецът се справи с Лоренцо Джустино, който видимо беше много изморен след маратона срещу Корентен Муте в първия кръг.

Това позволи на Диего набързо да дръпне с 4:0 гейма в първия сет и впоследствие да го затвори с 6:1.

Във втория италианецът беше мотивиран да даде всичко от себе си в опит да затрудни 12-ия поставен. И двамата имаха доста колебания на сервис, което допринесе за реализирането на цели седем пробива.

Джустино положи много усилия да се върне в сета, след като изостана с 3:5, но миг разконцентрация в решителния 12 гейм му коства всичко и така след 7:5 Шварцман поведе с 2:0 сета.

В третата част, нисичкият аржентинец не срещна никаква съпротива от изтощения италианец и след 6:0 и малко над два часа на корта си подпечата мястото в третия кръг. Там негов съперник ще бъде словакът Норберт Гомбош, който отстрани Юрий Родионов.

Напред продължава Стан Вавринка. Шампионът от 2015-та загуби сет срещу левичаря от Германия Доминк Кьопфер, но въпреки това продължава във френската столица.

Най-голямата жертва в четвъртия ден в Париж стана 21-ия поставен Джон Иснър. Гигантът напусна турнира след загуба с 1:3 сета от младата надежда на американците, Себастиан Корда, син на финалиста във френската столица от 1992-ра Петр Корда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
84-а вечер на протест срещу правителството в София
84-а вечер на протест срещу правителството в София
Управляващи и опозиция с различни оценки за доклада на ЕК
Управляващи и опозиция с различни оценки за доклада на ЕК