Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Надежда Йорданова, ДБ: С колегите от "Има такъв народ" гледаме в една посока

от БНТ
09:01, 22.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Българският народ показа на изборите, че има желание за реална дълбока промяна в страната и радикална модернизация, задължение на политическите сили, които са представени в парламента, е да намерят път една към друга, да постигнат консенсус за важните неща, каза в "Денят започва" Надежда Йорданова, депутат, заместник-председател на ПГ "Демократична България".

Предстои диалог в рамките на парламентарния механизъм. "Вижда се, че с колегите от "Има такъв народ" гледаме в една посока", отбеляза тя. И напомни, че "Демократична България" не претендира за постове, няма да предлагат имена за министри. С ИТН ще разговарят по реализиране на приоритетите им - дълбока и реална правосъдна реформа и радикална модернизация на страната.

"Голямото предизвикателство е да постигнем съгласие, да се обединим за реализирането на политики чрез закони", подчерта заместник-председателят на ПГ "Демократична България".

Надежда Йорданова коментира и номинацията за премиер от първия вариант на правителство на ИТН, като припомни, че Николай Василев е свързан с управлението на Тройната коалиция, един от символите на завладяната държава, не може той да бъде лицето на правителството.

"Преди да стигнем до имената (за министри), имаме още много политическа работа", посочи тя.

Голямата задача в рамките на 46-ото Народно събрание за "Демократична България" са промени в Конституцията, за да се гарантира реално независим съд и отчетен главен прокурор, спрямо когото да има механизми за търсене на отговорност и той да си върши работата, така както повеляват законите на страната и очаква обществото.

Цялото интервю с Надежда Йорданова вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протест пред ВСС с искане за оставката на Иван Гешев
Протест пред ВСС с искане за оставката на Иван Гешев
От 68 училища само 6 изпращат деца на летен лагер по програма "Отново заедно" в Русе
От 68 училища само 6 изпращат деца на летен лагер по програма "Отново заедно" в Русе