НОВИНИ

Корнелия Нинова няма да е кандидат за депутат от БСП, заяви Атанас Зафиров

Най-нормално е да има мярка за въздействие срещу нея, добави той

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 11.08.2024
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

"Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради уставните ограничения, които самата Нинова наложи за това, че всеки с 12 години стаж като народен представител, не може да се кандидатира повече за такъв", заяви "Денят започва в неделя" Атанас Зафиров - временен председател на БСП.

"Упорито се говореше, че БСП се разтапя, претапя, обезличава - няма такова нещо. Крайната подредба на листите ще се случи в Националния съвет на БСП, където той ще бъде финализиран".

Като открита форма на саботаж определи поведението на Корнелия Нинова и част на хората около нея.

"Много ми се иска тази тема вече да е приключила в БСП. Няма проблем в БСП и няма хора, с които искаме да се разделяме. Но това медийно говорене за това как в БСП се е случил някакъв преврат, как някаква група от хора искали да обсебят партията и да я тласнат в някаква неправилна посока, показва, че има хора, които не желаят това обединение да се случи".

Уточни, визирайки Корнелия Нинова, че когато има подобно поведение "най-нормалното е да има някаква мярка за въздействие, тъй като подобни действия създават смут". Субсидията на БСП в момента е спряна заради съдебно дело, което пречи на партията да изпълнява нормалните си административни функции.

"Процесът е отворен, диалогът продължава и аз се надявам да сме повече от 20 коалиции на предстоящите избори", заяви Атанас Зафиров.

Надява се в тях да се включат всички разпознаваеми политически субекти от лявото пространство, както и "нови, млади лица, които да покажат нещо ново в партията и по този начин да покажат, че разбират "повика за промяна на обществото".

За напрежението около вътрешния министър Калин Стоянов, Зафиров заяви, че "по време на консултациите при президента срещу кандидатурата на вътрешния министър е имало обструкции от различни политически сили".

"БСП не се меси в подредбата на служебния кабинет".

Атанас Зафиров направи и уточнение, за да стане ясно на всички, че кандидатурата на служебен премиер не идва от БСП. За предстоящите избори изрази надежда да има широк публичен дебат, в това число между политическите лидери, за да излязат да гласуват колкото се може повече хора.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Глушков пред БНТ: Имаме основания да бъдем много доволни (ВИДЕО)
Георги Глушков пред БНТ: Имаме основания да бъдем много доволни (ВИДЕО)
Наполи преодоля трудно Модена при официалния дебют на Антонио Конте
Наполи преодоля трудно Модена при официалния дебют на Антонио Конте