НОВИНИ

Наоми Осака е на втори финал на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 11.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Тенис
наоми осака втори финал open

Японката, шампионка в Ню Йорк от 2018-та година, надделя над представителката на домакините Дженифър Брейди, след много интригуващ полуфинал и в събота вечер ще спори за своята трета титла от Шлема.

Първият сет премина под доминацията на сервиращите макар първото подаване на Брейди влизаше едва в 54% от случаите. Въпреки това форхенда на американката работеше на познатото високо ниво и това създаваше проблеми на Осака.

Именно тя бе единствената изправена пред точка за пробив в сета. Това стана в седмия гейм, когато след намеса на мрежата, бившата номер 1 изкара топката в аут. Впоследствие обаче, Брейди сгреши ретура и така Наоми успя да вземе подаването си, за да излезе напред с 4:3.

Стигна се до тайбрек, в който шампионката от 2018-та бе по-стабилната на корта и след 7:1 точки, излезе напред в резултата.

Вторият сет не доведе до сериозна промяна на темпото на игра като и двете реализираха много печеливши удари като същевременно не допускаха изненади, когато сервираха.

Първият пробив най-накрая стана факт в осмия гейм. Брейди успя да се добере до едва втората възможност в мача да вземе сервиса на Осака, когато излезе напред при 30:40. Последва страхотна престрелка от дъното на корта, която завърши с грешка на японката и така представителката на домакините поведе с 5:3.

След това на собствен сервис тя отново не даде никакви шансове на Осака и след нова топка в аут на японката се стигна до сет на сет.

Решителната част отново започна без пробиви, когато при 2:1 в полза на японката, мрежата и предостави първите два шанса да вземе подаването на Брейди. Още първата от тях бе реализирана и така Осака излезе напред с 3:1.

До края на срещата тя не допусна да бъде пробита като дори пропиля още три възможности при сервис на Брейди, но в край на сметка след 6:3 и малко над два часа на корта, японката се класира на втория си финал на "Флъшинг Медоус".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соколов най-резултатен при победата на Динамо (Москва)
Соколов най-резултатен при победата на Динамо (Москва)
Нова детска поликлиника в София
Нова детска поликлиника в София