НОВИНИ

Наоми Осака и Серина Уилямс с трудни успехи в 1/8 финалите на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:51, 14.02.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
наоми осака серина уилямс трудни успехи финалите australian open

И двете фаворитки трябваше да изиграят трисетови мачове съответно срещу Гарбине Мугуруса и Арина Сабаленка, като на японката Осака дори и се наложи да отразява два мачбола в решителната част.

Първа на корта се появи именно шампионката от 2019 година Наоми Осака за мача си срещу финалистката от минлата година Мугуруса.

Двете си размениха по един сет с по 6:4, а в третия испанката водеше с 5:3 и стигна до два мачбола при сервис на японката.

Осака обаче успя да се измъкне и спечели следващите три гейма, за да елиминира своята съперничка по пътя към своя втори 1/4 финал в Мелбърн, където я очаква Су-Вей Сие.

Тенисистката от Тайпе, която започна в турнира с победа над Цветана Пиронкова, се справи с Маркета Вондрушова след 6:4, 6:2 и за първи път в своята кариера е сред последните осем в турнир от Големия Шлем.

Малко по-късно пък Серина Уилямс също трябваше да се потруди срещу, намиращата се в отлична форма, Арина Сабаленка от Беларус.

Американта взе първия сет след 6:4, но младата белорускиня възстанови паритета след 6:2 във втората част.

В решителния сет двете продължиха да играят равностойно, но в десетия гейм Сабаленка допусна фатален пробив, който прати Серина за общо 54-ти път на 1/4 в турнир от Големия Шлем и 12-ти в Мелбърн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации