НОВИНИ

Наоми Осака: Искам да покажа на дъщеря ми, че тя е способна на всичко

Наоми Осака
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 29.12.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившата №1 в света Наоми Осака сподели, че една от причините да се завърне в тениса е, за да покаже на своята дъщеря Шай, че тя е "способна на всичко".

26-годишната японка стана майка за пръв път миналия юли, а само половин година по-късно тя тренира усилено, като в началото на 2024-а е планирала участие на турнирите в Брисбън и на Australian open.

"Да бъде майка промени живота ми много. Мисля, че това променя перспективата ми за много неща. Да родя бе едно от най-болезнените неща, през които съм преминала. Това ме накара да вярвам, че физически мога да понеса много", заяви Осака.

"Искам да покажа на Шай, че тя е способна на всичко. Това е една от основните ми цели и основните причини да се върна", признава още тя.

Родената в Осака тенисистка споделя, че при завръщането си в професионалния тенис ще опита да се "забавлява" и да се "представи добре".

"Дадох си време да се подготвя по най-добрия начин, но в същото време не съм играла много мачове. Това ще бъде първият ми турнир от дълго време. Ще се опитам да се забавлявам и да се представя добре", завърши Наоми Осака.

В своята кариера преди раждането на първото си дете японката спечели общо четири титли от Големия шлем, триумфирайки на два пъти на Australian open (2019, 2021) и US open (2018, 2020).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти остава в Реал Мадрид до 2026-а година
Карло Анчелоти остава в Реал Мадрид до 2026-а година
МОК ще предложи Япония за домакин на първите олимпийски игри по електронни спортове през 2026 година
МОК ще предложи Япония за домакин на първите олимпийски игри по електронни спортове през 2026 година