НОВИНИ

Напълно ваксинираните британци ще пътуват до Германия без карантина

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
14:56, 03.07.2021
Чете се за: 01:17 мин.
По света
напълно ваксинираните британци пътуват германия без карантина
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Напълно ваксинираните британци ще пътуват до Германия без карантина. Това стана ясно след срещата на канцлера на Германия Ангела Меркел и британския премиер Борис Джонсън. Меркел подчерта, че Берлин гледа много сериозно на разпространението на делта варианта на вируса. А Джонсън поясни, че след дни вероятно ще има облекчаване на карантинните мерки.

"От пандемичната крива става ясно, че ваксините има значителна роля в прекъсването на връзката между заразяване, смърт и усложнения при заболяването. Нивата на ваксинация в страната ни са много високи и съм убеден, че ще продължим според плана си и на 19 юли ще има облекчаване на мерки", заяви Борис Джонсън.

Делта вариантът е опасен, продължава да мутира и изисква непрекъснато наблюдение и оценка на мерките за обществено здраве, предупредиха от Световната здравна организация. От организацията препоръчаха на учебните заведения да използват лятната ваканция, за да обмислят стратегия и планове за тестване на учениците за коронавирус. Целта е да се избегне онлайн обучението в бъдеще.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузията на Леонардо Спинацола се оказа тежка
Контузията на Леонардо Спинацола се оказа тежка
Извадиха френски клуб от елита заради финансови проблеми
Извадиха френски клуб от елита заради финансови проблеми