НОВИНИ

Наплив в големите магазини преди затварянето им в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 21.03.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Наплив в големите магазини над 300 квадратни метра в деня преди затварянето им за 10 дни в Русе. Хората правят сериозни покупки в магазините за техника, както и за строителни материали.

Някои от тях вече са започнали ремонтите, а други ги планират - докато са вкъщи, да свършат някои и гледат да купят всичко, което ще им е нужно. След това ще могат да разчитат само на поръчки онлайн, а при тях има срок на доставките, понякога до 10 дни. Други пък се радват на късмета си, че днес, а не утре, нещо в домакинството им се е развалило.

В същото време веригите правят и големи намаления на цветята, за да могат да ги продадат преди затварянето си. А русенци се възползват от промоциите, за да обновят градините и разкрасят терасите си на по-ниски цени.

"Днеска ни се счупи казанчето и затова дойдохме да го сменим. Иначе, ако беше утре, примерно, нямаше да можем да го сменим, вероятно, щом затварят", каза Десислава Николова.

"Аз понеже съм на свободна практика, и си пазарувам материалчета, да си работя. Поне съм в заведенията, те затвориха, и общо взето – търсим си работа", сподели Даниел Неделчев.

"Просто искам да си оправя цветята в момента, в който аз ще имам възможността, нали, през тези дни, в които ние сме затворени“, каза Зорница Борисова.

"Създаваме си уют вкъщи", споделя Теодора Вълканова.

Репортаж на Даниела Василева, Владимир Савчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха известен дилър с 200 грама кокаин в Пловдив
Задържаха известен дилър с 200 грама кокаин в Пловдив
Тежка катастрофа с жертва затвори Прохода на Републиката
Тежка катастрофа с жертва затвори Прохода на Републиката