НОВИНИ

Народното събрание включи в седмичната си програма три точки

парламента
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 11.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Народното събрание включи в седмичната си програма три точки. Предложението за включване в дневния ред направи председателят на парламента Росен Желязков и бе гласувано от пленарната зала със 153 „за“, нула – „против“ и един „въздържал се“.

В дневния ред за днес бяха включени следните точки: Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите с вносител народния представител Васил Пандов от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“.

Освен него депутатите ще разгледат при закрити врата годишния доклад на Държавна комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по сигурността на информацията за 2022 г. Заседанието в тази част е закрито, тъй като съдържанието на доклада е поверително, обясни Желязков. Освен това депутатите включиха в дневния си ред за днес и отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминацията.

Росен Желязков обяви, че поради отсъствие на служебния министър на финансите днес и утре, предвиденото като точка в програмата за петък изслушване на служебния заместник-министър председател и служебен министър на финансите Людмила Петкова и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова няма да може да състои. Той предложи нейното отлагане за другата сряда. Изслушването бе отложено със 108 гласа „за“, 33 – „против“ и 18 – „въздържал се“.

Вчера депутатите изчерпаха работната си програма за сряда и четвъртък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шави: Постигнахме голяма победа, но трябва да останем концентрирани
Шави: Постигнахме голяма победа, но трябва да останем концентрирани
Бум на ухапванията от кърлежи - как да се предпазим
Бум на ухапванията от кърлежи - как да се предпазим