НОВИНИ

Нася Димитрова: Ще бъдем на топ ниво за европейското

нася димитрова бъдем топ ниво европейското
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 04.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Нася Димитрова изрази надежда тимът ни да спечели Европейската златна лига и да бъде на топ ниво за Европейското първенство, на което един от домакините е Пловдив.

Отново в Пловдив - от 20.30 часа днес България играе първия си мач от група "В" от Златната лига със Словакия в зала „Колодрума“. В същия час в събота срещаме Украйна. Женският ни отбор излиза за първи път пред публиката в страхотната пловдивска зала.

„Усещането е малко странно, защото досега съм била тук само с „Марица“ и имам едни от най-хубавите си спомени от мачовете в Шампионската лига. Именно от „Колодрума“ започна всичко с Шампионската лига. Надявам се сега всичко да бъде наред и с националния отбор и да вземем категорично предстоящите два мача“, каза Нася.

„Въпреки че изискванията са публиката в залата да бъде до 50%, мисля, че ще бъде също толкова хубаво, както беше и преди с мачовете на „Марица“. След тази една година, в която играехме без публика, сега вероятно ще ни е малко странно, но със сигурност ще е по-приятно, защото емоцията е много по-различна“, допълни Димитрова.

„Категорични сме, че искаме да спечелим трофея от Златната лига на финалната четворка в Русе. Убедена съм, че нашият отбор заслужава да е на челните места. Някои от основните ни играчи се завърнаха в националния отбор и направихме много здрав колектив. Надявам се с всеки един мач и с всяка тренировка заедно с Иван Петков и неговия щаб, че ще бъдем на топ ниво за Европейското първенство“, завърши Димитрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преразглеждат спорен текст в Наредбата за техническите паспорти на строежите
Преразглеждат спорен текст в Наредбата за техническите паспорти на строежите
България със сребърен медал в отброното на 25 метра пистолет
България със сребърен медал в отброното на 25 метра пистолет