НОВИНИ

Неймар получава над 5 млн. евро годишно за добро поведение

Неймар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 14.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Пари Сен Жермен Неймар получава над 5 млн. евро годишно, ако спазва любопитни условия от договора си. Това разкри испанският всекидневник “El Mundo”.

Определената като “етична клауза” в договора на бразилеца му забранява да се изказва негативно за клуба или да вреди на имиджа му. Договорът му го задължава да избягва политически и религиозни конфликти и да показва поведение за пример.

Ако Неймар спази всички тези изисквания, той получава 461 947 евро месечно, което прави над 5,5 млн. евро годишно. Това е само бонус, прибавен към седмичната му заплата от 490 000 евро.

От Неймар се изисква също да се явява на време на отборните мероприятия и да прекарва време с феновете, щом клубът организира подобни дейности.

Играчът никога не е криел своите религиозни възгледи. В предишни негови медийни изяви, той твърди, че “Животът добива смисъл, когато най-висшата ни цел е да служим на Бог.”

През 2015 г. Неймар спечели Шампионска лига с екипа на Барселона. По време на празненствата футболистът върза кърпа на главата си, на която пишеше “100% Исус”. Като дете 29-годишният бразилец често е посещавал църквата “Пениел Баптист” в родния му град Сао Пауло. Пасторът на църквата Нютън Лобато разкрива, че Неймар ежегодно дарява 15 000 евро.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрият азербайджански съдия ще свири визитата на Лудогорец в Дания
Най-добрият азербайджански съдия ще свири визитата на Лудогорец в Дания
Шведи ще ръководят гостуването на ЦСКА в Рим
Шведи ще ръководят гостуването на ЦСКА в Рим