НОВИНИ

Невиждан поток от туристи е посрещнал остров Родос през април

невиждан поток туристи посрещнал остров родос април
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:32, 17.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Броят на прииждащи туристи от чужбина на остров Родос през месец април е счупил всички досегашни рекорди според съобщение на гръцката компания за обслужване на летища "Фрапорт".

Данните на компанията показват, че на летище "Диагорас" само за миналия месец е регистрирано увеличение на пристигащите туристи с 23% в сравнение със същия период на миналата година. Така изминалият месец се оказва най-добрият в историята, тъй като разбива както рекорда от 2022 г., така и този от 2019 г., която до миналата година се смяташе за най-добрата в това отношение.

С чартърни полети на Родос са кацнали 144303 туристи през април в сравнение със 111057 през същия месец на миналата година и 102 715 през 2019 г., което е 23% повече от 2022 г. и 28,8% повече от 2019 г.

Статистиката показва също, че на първо място са класирани английските туристи, на второ място, с доста голяма разлика, са германците, а на трето място идва "голямата изненада" за гърците, а именно израелските туристи. Пътуващите от Франция и Финландия допълват челната петица.

Що се отнася до месечния доклад за туристическия трафик през летището на остров Родос също се наблюдава двуцифрено увеличение, тъй като там са обслужени 250323 пътници тази година в сравнение със 190806 през април 2022 г., което е увеличение с над 31%.

Предполага се, че тазгодишният туристически сезон ще е много силен както на Родос, така и в цялата островна група на Додеканезите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Третият най-голям автомобилен гигант поиска Лондон да предоговори част от условията по Брекзит
Третият най-голям автомобилен гигант поиска Лондон да предоговори част от условията по Брекзит
Шампионът Балкан Ботевград се доближи на победа от финала в Националната баскетболна лига
Шампионът Балкан Ботевград се доближи на победа от финала в Националната баскетболна лига