НОВИНИ

Никола Цолов: Фернандо Алонсо много ме подкрепя и знае какво ще е най-добре за мен

"Сега целта е да се боря за титлата във Формула 3", сподели той в интервю за БНТ.

Никола Цолов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 04.01.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, заяви в предаването "Още от деня" по БНТ, че преди три години е направил решаващ избор за кариерата си.

"Пътят беше много дълъг и разбира се труден. Целият процес започна още 2016 година, когато започнах професионално с картинг. В края на 2021 г. нещата внезапно се промениха и взехме решение да започна участие във формулите. За мен 2022 г. беше много успешна във Формула 4, успях да доминирам в шампионата и през изминалата година карах Формула 3. Сега целта е отново да продължа и да се боря за титлата", заяви пилотът.

Той посочи и кои са хората, на които разчита през живота си. Цолов разкри, че легендата във Формула 1 Фернандо Алонсо в момента играе водеща роля в развитието му.

"Още откакто се занимавах с картинг, майка ми е непрестанно до мен. Баща ми работеше всеки ден, за да издържа семейството ни. Те ме подкрепят най-много. В края на 2021 година започнах да работя с Фернандо Алонсо. В момента той ме подкрепя много и знае какво ще е най-добре за мен", каза Цолов.

Българинът сподели какво му предстои през този сезон. Цолов заяви, че подготовката за новия шампионат няма да бъде само физическа.

"Ако продължа във Формула 3, първото състезание започва през март, заедно с Формула 1. Сега ме чака една балансирана подготовка за сезона. Ще има много срещи с отбора, за да видим кой е най-добрият начин да започнем", сподели той.

Цолов разкри и как протича един негов ден в ежедневието. Състезателят подчерта, че покрай задълженията си, винаги се опитва да намери време за приятелите си.

"Уча от вкъщи. Най-вече баба ми помага, тъй като тя е била учителка. Винаги в края на годината си взимам изпитите като всеки един нормален човек. Как ми преминава деня? Събуждам се, ходя на фитнес, уча, карам симулатор и когато имам свободно време, разбира се, трябва да се виждам с приятели и да разпускам, защото мисля, че в живота винаги трябва да има баланс, така че трябва от всичко", каза Цолов.

Цялото интервю на пилота вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фигурите от Паметника на Съветската армия още са в калта край Лозен
Фигурите от Паметника на Съветската армия още са в калта край Лозен
Зимни бури наводниха обширни райони в Северозападна Европа
Зимни бури наводниха обширни райони в Северозападна Европа