НОВИНИ

Никола Цолов: Научих много от първите два старта във Формула 3

никола цолов научих първите два старта формула
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 08.03.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот Никола Цолов сподели, че е останал доволен от дебюта си във Формула 3, въпреки че по време на уикенда на пистата "Сахир" завърши съответно на 26-о и 15-о място в двата старта в Бахрейн.

В хода и на двете надпревари Никола получи наказания от пет секунди, а освен това и проблеми по болида на пилота на АРТ Гран При и в двата дни му попречиха допълнително, за да постигне по-добри класирания.

На фона на всичко това Цолов разкри, че може да извлече много позитиви, най-вече в състезателното си темпо, и допълни, че целта му за следващия кръг в Австралия е спечелването на точки.

"Научих много от първите два старта. Във Формула 3 разликите са много малки и квалификацията е супер важна. А аз в първата ми квалификационна сесия останах едва 16-и. Но все пак беше добре, тъй като съм намалил наполовина разликата с най-бързите в квалификацията. Непосредствената ми цел за началото на сезона е да спечеля точки, надявам се, че това ще стане в Австралия, тъй като в Бахрейн, в състезателно темпо се движех със скоростта на пилотите в Топ 5 и това е окуражаващо", сподели Никола Цолов.

Следващият кръг от календара на Формула 3 ще се проведе в началото на месец април на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн, Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват смъртта на 11-годишно дете от Центъра за настаняване от семеен тип в Роман
Разследват смъртта на 11-годишно дете от Центъра за настаняване от семеен тип в Роман
Денят на жената честваха в Северна Корея и Афганистан
Денят на жената честваха в Северна Корея и Афганистан