НОВИНИ

Никола Цолов завърши 15-и в основната надпревара от Формула 3 в Бахрейн

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 05.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
никола цолов завърши основната надпревара формула бахрейн
Снимка:
Слушай новината

Българският пилот Никола Цолов завърши 15-и в основното състезание на пистата "Сахир" в Бахрейн, втори старт от сезона във Формула 3.

Също както вчера Цолов имаше тежка надпревара, която премина в здрави битки в средата на колоната, а в края петсекундно наказание лиши шампионът ни в испанската Формула 4 от по-предно класиране.

По подобие на спринтовото състезание Никола потегли 16-и и до средата на дистанцията днес българинът бе успял да прогресира до 13-а позиция, когато на пистата излезе колата на сигурността.

След рестарта Цолов се бореше за позиции с пилоти като Зак О’Съливан, Себастиан Монтоя и Пол Арон, но за съжаление в този момент българинът остана без възможност да използва подвижното си задно крило (DRS), което го затрудни много в опитите му за изпреварване.

При една от маневрите си Никола имаше и контакт със състезателя на Кампос Кристиан Менсъл, за който получи и наказание от 5 секунди.

В заключителните турове българинът се движеше на 12-а позиция, но накрая ново излизане на колата за сигурност съкрати разликите и в крайна сметка изпрати Никола Цолов на 15-о място.

Излизането на сейфти кар в последната обиколка пък беше истински малшанс и за лидера в състезанието до този момент Габриеле Мини, който също беше с петсекундно наказание, а накрая беше класиран 8-и.

От това се възползва бразилецът Габриел Бортолето, който грабна дебютната си победа във Формула 3 и оглави генералното класиране в шампионата с актив от 26 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКИ)
Автобус блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКИ)
В края на почивните дни: Очаква се засилен трафик в цялата страна
В края на почивните дни: Очаква се засилен трафик в цялата страна