НОВИНИ

Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт

никола цолов ndash бързият пилот фернандо алонсо карт
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 30.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Младата надежда на спорта в България - Никола Цолов, известен извън страната като "Българския Лъв", отново развя Националния трибагреник на престижния шампионат от Световните картинг серии – WSK, провел се в Сарно, Италия.

На финала след оспорвана битка той финишира втори зад пилота на "Ред Бул" от Обединеното Кралство Арвид Линдблад, след като беше най-бърз през целия уикенд. Това бе третото състезание от "WSK Euro" сериите и втори пореден пол позишън за Цолов, като този път даде по-добро време дори от горния клас машини - KZ.

В шампионата Цолов се класира 4-ти с равен брой точки редом с 3-ия Тимек Кухарчик от Полша, поради проблеми в предния кръг. Във втория кръг, който се проведе на пистата в Адрия, нашата звезда успя на финала да изпревари 26-има пилоти и да финишира от последен на 5-о място, но поради техническа повреда постижението не беше зачетено. Цолов започва много силно този сезон и според специалисти таланта му тепърва предстои да се разгърне и най-доброто за него предстои.

Сезонът за пилота ни продължава със състезания от Европейския и Световния шампионат на "CIK-FIA", където Никола ще се бори за титлите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел започва постепенно премахване на клетките за селскостопански животни
Брюксел започва постепенно премахване на клетките за селскостопански животни
Мюлер за пропуска си: Боли ужасно много
Мюлер за пропуска си: Боли ужасно много