НОВИНИ

Николай Костов: Ще положим максимални усилия да елиминираме Айнтрахт Франкфурт

николай костов положим максимални усилия елиминираме айнтрахт франкфурт
bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 30.08.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Неутрализирането на плеймейкъра Марио Гьотце ще бъде приоритет номер 1 на футболистите на Левски в предстоящия мач-реванш от плейофите на Лигата на конференциите срещу германския Айнтрахт Франкфурт. Това заяви треньорът на "сините" Николай Костов.

Първият двубой предизвика огромна радост в левскарската общност, но вечерта бе почернена от трагедия. Четирима привърженици загубиха животите си в тежка катастрофа, прибирайки се към домовете си. Костов поднесе съболезнования от целия отбор към близките и роднините на жертвите от фаталния инцидент.

"На първо време искам да изкажа съболезнования на близките и роднините на починалите фенове в катастрофа след първия мач", заяви Костов на официалната пресконференция преди двубоя.

Левски и Айнтрахт завършиха наравно 1:1 на стадион "Васил Левски" и българският отбор продължава да вярва в класирането за груповата фаза на Лигата на конференциите.

"Първият мач ни дава основание да вярваме повече в нашите възможности. Играчите осъзнаха това и се надявам утре да положим максимални усилия не просто да изиграем добър мач, а да елиминираме Айнтрахт Франкфурт. Емоциите от първата среща бяха много приятни, тъй като играхме нелош футбол. Това ни дава по-висок дух и се усеща спокойствие. Мисля, че няма да бъдем толкова напрегнати, колко бяхме в първия мач.

"Концентрирани сме и искаме да се представим максимално добре. Анализирахме първия мач и имахме достатъчно време да се подготвим. Въпросът е как да се справим с фланговата игра на противника, тъй като имахме сериозни неприятности в София и най-вече по лявото им крило. Взели сме мерки".

"Не е тайна за никого, че и нашата игра е базирана на фланговите атаки и тяхното количество. Както те са взели мерки, така и ние сме го направили. Големият въпрос е как да опазим великия Марио Гьотце. Той е навсякъде, винаги е свободен и от него излиза творчеството в отбора на Айнтрахт.

"Всичко влиза в плановете ни. Това са елиминации, така че сме готови и за 120 минути, и за дузпи".

Защитникът Кристиан Димитров също заяви, че Левски ще се бори до последната минута за победата. В първия мач "сините" вкараха в добавеното време и хвърлиха привържениците си в екстаз.

"Всички 90 минути са много важни. Видяхте в предния мач, че не се отказваме до последно. Това показва, че сме много силен колектив, борим се всяка една минута и за всяка педя терен. Надявам се да го покажем и утре", заяви Димитров.

Реваншът между Левски и Айнтрахт започва утре, четвъртък, от 21:30 българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският доматен фестивал се състоя в Буньол (СНИМКИ)
Испанският доматен фестивал се състоя в Буньол (СНИМКИ)
Ивайло Петев: Вярвам, че ако играта ни потръгне, можем да направим чудо срещу Аякс
Ивайло Петев: Вярвам, че ако играта ни потръгне, можем да направим чудо срещу Аякс