НОВИНИ

Нори спря Григор Димитров от финал в Индиън Уелс

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
01:10, 17.10.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров не успя да се класира за финалната среща на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Българинът загуби на полуфиналите с 2-6, 4-6 от Камерън Нори от Великобритания.

Българският тенисист не успя да покаже страхотната си игра от изминалите две срещи. За достигането си до топ 4 Григор записа убедителни победи над Даниел Алтмайер и Райли Опелка, плюс страхотни обрати срещу шампиона на US Open Даниил Медведев и срещу шампиона на Мастърса в Маями Хуберт Хуркач.

За Димитров това беше първо участие на полуфиналите в Индиън Уелс.

От понеделник Камерън Нори ще бъде официално и първа ракета на Великобритания, изпреварвайки Даниел Еванс. Нори ще влезе за първи път в топ 20 на мъжкия тенис, като остава и с шансове да попадне във Финалите на осемте най-добри, които тази година ще дебютират в италианския град Торино.

Британецът ще спори с представителя на Грузия Николоз Басилашвили, който победи Тейлър Фриц със 7:6(5), 6:3.

Срещата започна със сервис гейм на Григор. Той поведе с 40-30, но загуби следващите три разигравания. Нори затвърди пробива си, а след това взе още два поредни гейма. Едва тогава Димитров успя да се разпише за да намали изоставането си на 1-4. Българинът стигна и до първия си пробив за 2-4, но загуби следващите два гейма, а с това и сета с 2-6.

Втората част отново започна лошо за Димитров. Той загуби първите два гейма, а след това успя да намали с гейм на собствен сервис. При 1-2 Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Димитров продължаваше да се бори докрай въпреки тежката си ситуация, но не успяваше докрай да оползотвори шансовете си. До края двамата тенисисти не успяха да стигнат до нова точка за пробив и Нори затвори мача в своя полза за 1 час и 27 минути игра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време, но почти без валежи
Облачно време, но почти без валежи
Грандиозен обрат изпрати Милан на върха в Серия А
Грандиозен обрат изпрати Милан на върха в Серия А