НОВИНИ

Норвегия затяга мерките заради католическия Великден

сзо хората носеха маски европейските страни можеха избегнат повторната карантина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:45, 23.03.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Норвегия временно ще забрани продажбата на алкохол в барове и ресторанти като част от по-строги мерки, насочени към ограничаване на рязко нарасналия брой на новозаразените.

Според правилата, които ще влязат в сила от четвъртък и ще важат до 12 април, Норвегия ще изисква хората, които се връщат или пристигат от чужбина, да се поставят под карантина за 10 дни в определен хотел.

"Най-важното е, че около Великден хората ще пътуват възможно най-малко и ще се срещнат с възможно най-малко хора, за да предотвратим разпространението на вируса", каза министърът на здравеопазването Бент Хой.

Въпреки че Норвегия има едно от най-ниските нива на коронавирусна инфекция в Европа, в момента бележи скок заради по-заразния британски вариант.

Това принуди властите да затегнат мерките преди Великденския празник, когато норвежците често пътуват до планински хижи.

Въпреки че подобни пътувания не са забранени, правителството прие по-строги ограничения, като например ограничаване до двама на гостите, които хората могат да приемат в домовете си.

Освен това се изисква от хората да увеличат социалното дистанциране от един на два метра.

Временно се забранява и продажбата на алкохол в барове и ресторанти - заведения, които са затворени в Осло, но отворени в някои други части на страната.

Ще бъдат затворени и спортните зали и обществени басейни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снеговалежите продължават, остава студено
Снеговалежите продължават, остава студено
Първи резултати след парламентарния вот в Израел
Първи резултати след парламентарния вот в Израел