НОВИНИ

Нов арест ще бъде изграден в района на затворническото общежитие в Самораново

нов арест изграден района затворническото общежитие самораново
bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 10.11.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Нов арест с капацитет 40 души ще бъде изграден в района на затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново. Общежитието също ще бъде ремонтирано, с цел да се подобрят условията на живот на настанените в него. В момента там присъдите си изтърпяват 80 души.

Арестът ще се помещава в сграда използвана от Министерството на отбраната, на която ще бъде направен основен ремонт. След отварянето му в него ще се настаняват задържани лица както от Кюстендилска област, така и при необходимост от област Перник, каза директорът на ГД "Изпълнение на наказанията" Ивайло Йорданов.

"В Кюстендил в момента задържаните лица са настанени в сграда на областната дирекция, която не отговаря на всичките европейски изисквания", допълни Йорданов.

По време на ремонта на затворническото общежитие в него ще бъдат обособени и преходни отделения за лица, които предстои да излязат на свобода в рамките на до няколко месеца, каза заместник-правосъдният министър Мария Павлова.

"Целта на подобряването на условията е както лишението от свобода да пребивават по време на изтърпяването на присъдите и задържането под стража в по-добри условия, така и да се подобрят условията, при които работи надзорно охранителния състав", каза още Павлова.

Автор и снимки: Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се включва в тренировъчната военна мисия на ЕС за подпомагане на Украйна
България се включва в тренировъчната военна мисия на ЕС за подпомагане на Украйна
Парламентът прие на първо четене промени в пакет от данъчни закони
Парламентът прие на първо четене промени в пакет от данъчни закони