НОВИНИ

Новак Джокович не даде сет на аржентинец за победа в мач №100 за сърбина на Australian Open

Напред към осминфиналите в Мелбърн за радост на домакините продължава и първата ракета на Австралия Алекс Де Минор

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:53, 19.01.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
новак джокович даде сет аржентинец победа мач №100 australian open
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович си осигури място в осминафиналите на тазгодишния Australian Open, след като в среща от третия кръг сърбинът надигра в три сета 30-ия в схемата Томас Мартин Ечевери от Аржентина - 6:3, 6:3, 7:6(2).

За Ноле тази победа дойде в юбилейния му мач №100 в "Мелбърн Парк", където той вече има 92 победи и 10 спечелени титли. Освен това рекордьорът по титли от Големия шлем се намира в серия от 32 поредни успеха на Мейджъра в Австралия, където той няма загуба от 2018-а година.

В днешния двубой срещу Ечевери пък Джокович изигра безспорно най-добрия си двубой от началото на надпреварата през тази година, като за пръв не загуби сет, въпреки че срещу себе си имаше тенисиста, който в първите два кръга отстрани последователно имена като Анди Мъри и Гаел Монфис.

Срещу аржентинеца Новак стартира силно и доминираше напълно в откриващите два сета, в които не даде нито една точка за пробив на своя своя съперник, а в същото време спечели на три пъти неговото подаване по пътя си към спечелването на частите с 6:3, 6:3.

В третия сет Томас Мартин Ечевери оказа сериозна съпротива на именития си съперник, като поставеният под №30 южноамериканец не даде нито един шанс за пробив на сърбина и така съдбата на частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм обаче Джокович показа класата и след 7-2 точки в своя полза подпечата крайния си успех в мача, който продължи малко над два часа и половина.

По този начин рекордьорът по титли на Australian Open за общо 16-и път в своята кариера ще играе в четвъртия кръг в Мелбърн, където го очаква двубой срещу победителя от дуела между Адриан Манарино и Бен Шелтън.

В същото време първата ракета на домакините от Австралия Алекс Де Минор зарадва местните привърженици с още една убедителна победа, елиминирайки италианския квалификант Флавио Коболи.

Де Минор се наложи в три сета, отпускайки само седем гейма на своя съперник за крайното 6:3, 6:3, 6:1 в мач, който продължи малко повече от два часа.

По този начин поставеният под №10 австралиец за трета поредна година ще играе на осминафиналите в "Мелбърн Парк", а негов съперник там ще бъде победителят от срещата между Андрей Рубльов и Себастиан Корда. В предишните два случая Алекс беше спрян на тази фаза от Яник Синер и Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена зимна обстановка в събота
Усложнена зимна обстановка в събота
Килиан Мбапе: Няма значение какъв е размерът на заплатата ми, аз заслужавам парите, които печеля
Килиан Мбапе: Няма значение какъв е размерът на заплатата ми, аз заслужавам парите, които печеля