НОВИНИ

Новак Джокович разкри кога ще разкаже за преживяното в Австралия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:59, 03.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
министърът вътрешните работи австралия потвърди тригодишната забрна джокович влиза страната
Слушай новината

Световният №1 в тениса Новак Джокович се срещна със сръбския президент Александър Вучич и обяви, че в следващите десетина дни ще разкаже всичко за случилото се с него по време на престоя му в Австралия.

Припомняме ви, че в началото на годината Джокович пристигна в Австралия с цел да участва на Australian Open, но още при влизането си на "Зеления континент" той бе задържан, тъй като не е ваксиниран срещу коронавирус.

Впоследствие визата на тенисиста бе на два пъти анулирана и в крайна сметка се наложи той да бъде депортиран, което не му позволи да стигне до 10-та си титла в Мелбърн.

"Моля за малко търпение. До 10 дни ще дам всички подробности за случилото се с мен", заяви Джокович след срещата при сръбския президент.

Носителят на 20 титли от Големия шлем изрази още благодарността си към президента Александър Вучич за получената подкрепа по време на събитията в Австралия.

"Имах нужда да благодаря. Вие като президент ми дадохте огромна подкрепа, както и останалите институции. По време на неприятните събития, когато бях сам при задържането ми и когато бях изправен пред множество проблеми и предизвикателства, не се чувствах самотен. Имах подкрепата на семейството, народа, хората от региона, от света... Най-малкото, което мога да кажа, че това бе неочаквано. Вие като президент нямахте никакво задължение да ми дадете такава подкрепа, но искам да чуете лично от мен, че съм много благодарен за подкрепата", заяви Джокович.

Последвайте нашият канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад на желаещите да се ваксинират отчитат от "Пирогов", препаратът на "Астра Зенека" отново е достъпен
Спад на желаещите да се ваксинират отчитат от "Пирогов", препаратът на "Астра Зенека" отново е достъпен
Ред Бул представя новия болид на 9 февруари
Ред Бул представя новия болид на 9 февруари