НОВИНИ

Новак Джокович-Стефанос Циципас е вторият полуфинал на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:19, 08.10.2020
Чете се за: 01:43 мин.
Тенис
новак джокович стефанос циципас вторият полуфинал ролан гарос

Световният номер 1 загуби сет срещу Пабло Кареньо-Буста, но въпреки това се добра до финалното каре, докато Стефанос беше повече от убедителен в мача си срещу Андрей Рубльов.

Новак Джокович продължава похода си към втори триумф във френската столица, като преодоля в четири сета испанеца Пабло Кареньо-Буста, срещу когото сърбинът беше дисквалифициран на US Open миналия месец.

Този път обаче победата не дойде никак лесно за Ноле. В началото на двубоя, безспорно, Кареньо-Буста беше по-добрият играч на корта и след като проби за 3:2 в първия сет, до края на частта не изпусна инициативата, за да поведе в резултата след 6:4.

Сърбинът продължи да има трудности и в началото на втория сет, като беше изправен пред два брейкбола още във втория си сервис гейм. След като ги отрази обаче, Джокович на свой ред пое инициативата на корта, печелейки подаването на съперника си за 3:1.

От тук нататък Ноле не допусна изненади и след като реализира втори пробив, изравни сетовете след 6:2.

В третия Джокович отново започна трудно на свое подаване, допускайки Кареньо-Буста да стигне до точки за пробив. Световният номер 1 обаче не само се справи, а още в следващия гейм проби испанецът и така, набързо, резултатът набъбна до 3:0.

Полуфиналистът от US Oрen обаче отново намери правилния ритъм и на свой ред отвърна със серия от три поредни гейма, за да изравни при 3:3. В седмата част, дори, той имаше шанс да осъществи още един пробив, но го пропусна.

Впоследстввие Ноле вдигна нивото си и това доведе до нов пробив, който този път беше достатъчен сърбинът да поведе в сетовете след 6:3 гейма.

В четвъртия сет Джокович беше този, който през цялото време търсеше пробива, но Кареньо-Буста упорито отказваше да се предаде. Испанецът все пак капитулира в седмата час, позволявайки на Новак да поведе с 4:3.

Осмия гейм се превърна в истински маратон, в който Буста даде всичко от себе си, за да изравни резултата, но след три спасени брейкбола, световният номер 1 най-накрая се добра до 5:3.

В следващите два гейма и двамата останаха стабилни на сервис, което означаваше, че след 6:4 в четвъртата част и малко над три часа на корта, Новак Джокович се класира за полуфиналите на Ролан Гарос.

Там той ще се изправи срещу дебютантът на тази фаза в Париж, Стефанос Циципас. Гъркът, който по-рано отстрани нашия Григор Димитров, буквално отнесе в три сета Андрей Рубльов след 7:5, 6:2, 6:3. По този начин Стефанос взе реванш за изгубения финал в Хамбург, седмица преди надпреварата в Париж.

В преките двубои между двамата, силите са абсол'тно изравнени, като резултатът е 3:3. Джокович обаче е спечелил единствената им среща на клей, на финала на Мастърса в Мадрид през 2019-та година.

В другия полуфинал, един срещу друг ще се изправят 12-кратният шампион Рафаел Надал и Диего Шварцман.

Сблъсъците от финалното каре на Ролан Гарос 2020, както и битката за трофея, ще имате възможност да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Унгария: Българите никога не се предават, но ние знаем слабите им страни
Треньорът на Унгария: Българите никога не се предават, но ние знаем слабите им страни
Студентите от ТУ се обучават на авиосимулатор собствено производство
Студентите от ТУ се обучават на авиосимулатор собствено производство