НОВИНИ

Нови спортни площадки за училища в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 27.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Нови спортни площадки ще имат от следващата година няколко пловдивски училища. За целта от общината са заделили 350 000 лева.

Желание за обновяване на училищните спортни площадки и дворове са изявили 18 училища, но поради ограничения в бюджета са одобрени само шест.

Това е един много добър модел да се грижим за общинската собственост и специално за образователната инфраструктура. На проекто базирано финансиране, в което директорите подготвят проекти, а участват и с малка част със собствени бюджети, така, че да и да има ангажираност и последователност, казва Стефан Стоянов, зам.-кмет на Пловдив.

Едно от избраните училища е основното "Яне Сандански", където ще бъдат изградени три детски площадки -две за игра и една за безопасност на движението.

Несъмнено съм изключително доволна от това, че училището ни е одобрено. Имаме голям двор, както виждате, но базата откритата и спортните площадки се нуждаят от реновиране. Бихме искали да обновим целия училищен двор. Да сменим плочника, да преасфалтираме спортното игрище, да направим модерни спортни площадки, но се надяваме това да се случи напред във времето, казва Маргарита Бозева, директор на училището.

Предстои провеждането на втори етап от програмата, като документите на всички училища, които не са одобрени за финансиране, ще бъдат директно пренасочени за следващото кандидатстване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дърво падна в центъра на София след силната буря снощи (Снимки)
Дърво падна в центъра на София след силната буря снощи (Снимки)
Втори тур на местните избори във Франция
Втори тур на местните избори във Франция