НОВИНИ

Жълт код за проливни валежи в неделния ден

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 27.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес на много места в Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни по количество в източните райони и Родопската област. Остават условията и за градушки. Предимно слънчево ще бъде над Западна България. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 27 - 28° в североизточните райони до 37° в крайните югозападни, в София - около 28 - 29°.

По Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27 - 29°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В понеделник с временно ориентиране на вятъра от север-североизток в източните райони ще проникне още малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд. На места, главно в източната половина от страната и планинските райони, ще превали и прегърми, възможни са локални по-интензивни извалявания в Североизточна България.

Във вторник от югозапад ще се затопля, но на отделни места в източните райони ще превали и прегърми.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието 28 - 31°.

По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два мача от програмата на Евро 2020 за неделния ден
Два мача от програмата на Евро 2020 за неделния ден
Сърбия – Франция е финалът на Евро 2021 по баскетбол при жените
Сърбия – Франция е финалът на Евро 2021 по баскетбол при жените