НОВИНИ

Най-много дъжд е паднал в Търговищко и в Монтана

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 26.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

С проливни валежи започна днес денят в Източна България.

Ето и количествата, паднали в местата със станции на НИМХ - почти 30 л/кв.м в село село Стеврек, област Търговище, което е близо до Котел. В следобедните часове близо 30 литра на кв. метър паднаха и в Монтана. В София имаше две бури, с проливен дъжд и райони с градушка.

Проливни валежи и силни гръмотевични бури ще има в много райони и през нощта, и утре. Остават условията и за градушки. Причината - студен атмосферен фронт, който преминава през страната.

Валежи и гръмотевици ще има и утре и по Черноморието. Ще бъде и ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода се повишава и вече е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде утре само над Западна България, където за пореден ден ще бъде и горещо с максимални температури до 33°, 34°, в крайните югозападни райони - до 37°. В Източна България ще бъде по-хладно, с температури следобед от 27° до 29°, в София - около 28°.

Не особено добри условия за туризъм в планините утре, където също ще има райони с гръмотевични бури и проливни валежи, по-значителни в Рило-Родопския масив.

И на Балканите, слънчево днес в западните райони и с валежи, придружени от гръмотевици, в източните части от полуострова. Слабо захлаждане, което почти няма да засегне Гърция. Температурата на морската вода в южната ни съседка също се повишава и вече е от 25° до 27°.

Валежи и гръмотевични бури ще има утре и в много райони от Европа. Предупреждение за значителни количества е обявено почти навсякъде във Франция, както и в южните части от Великобритания.

У нас в началото на новата седмица захлаждане се очаква в цялата страна. Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще има райони с валежи и гръмотевични бури. В сряда и четвъртък в почти цялата страна отново ще бъде опасно горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4200 лв. ще струва всяка една от новите машини за изборите
4200 лв. ще струва всяка една от новите машини за изборите
Откриха международния музикален фестивал "Варненско лято"
Откриха международния музикален фестивал "Варненско лято"