НОВИНИ

Новият ансамбъл се стреми към собствена идентичност и характер

bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 27.01.2022
9136
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
ансамбъл ансамбълът нов
Снимка: БНТ
Слушай новината

Момичетата от новия ансамбъл по художествена гимнастика не се плашат от отговорността и очакванията, които трябва да понесат. Специално пред БНТ те обещаха, че ще се открояват със свой собствен характер и чар.

Макар да не е най-възрастната в тима Вая Драганова не се притеснява от отредената ѝ роля на капитан.

„Отговорността е доста голяма и мисля, че ще бъда много горда да следвам примера на Симона Дянкова да отведа отбора, да вървим заедно, напред към олимпийския връх“, сподели Вая Драганова.

Сравненията с предишния ансамбъл, донесъл първа олимпийска титла на България в художествената гимнастика, са напълно неизбежни, но Петя, Вая, Елена, Камелия, Женина и Биляна Везирска смятат да работят за своята собствена идентичност, с която да очароват аудиторията.

„Ние сме доста различни като характер и доста различни от предишния състав. Ние сме били индивидуалистки и сме много самостоятелни, затова се опитваме все още да се напаснем като характери, като темперамент. Но мисля, че много добре се получават нещата и ще успеем да ги покажем. Но нека да запазим нещо в тайна“, допълни Петя Борисова пред БНТ.

Женина Трашлиева също прави трансформация от индивидуалното направление към ансамбъла, като смята това решение за правилно.

„Реших да се пробвам в ансамбъл, не смятам, че съм сгрешила. Надявам се това да докажа на себе си и на хората, които ми гласуват доверие. Много съм щастлива, че съм с ето тези девойки тук около мен. Работим здраво, надявам се да се случат нещата“, каза Трашлиева.

Цялото интервю с момичетата от новия ансамбъл на България ще можете да гледате в неделя в предаването „Арена спорт“ по БНТ1 от 12.30 часа.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Хисаря минава на режим на тока
Община Хисаря минава на режим на тока
Облачността ще се разкъсва
Облачността ще се разкъсва