НОВИНИ

Ново ръководство поема управлението на "Терем - Холдинг" ЕАД

живо брифинг министерството отбраната
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 12.09.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

На заседание на Съвета на директорите на "Терем - Холдинг" ЕАД, проведено днес, 12 септември 2023 г., за председател на Съвета на директорите е избран Димитър Стойчев, а за изпълнителен директор на акционерното дружество - Калин Димитров.

С Протокол от 7 септември 2023 г. министърът на отбраната, в качеството си на орган, упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на "Терем - Холдинг" ЕАД, гр. София, на основание Търговския закон, Закона за публичните предприятия и правилника за прилагането му и Устава на публичното предприятие, взе решение за допълване на състава на Съвета на директорите на "Терем - Холдинг" ЕАД от пет на седем човека и впоследствие избра двама нови членове.

Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските Военновъздушни сили за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Разширението на третата линия на метрото трябва да завърши до 2025 г.
Фандъкова: Разширението на третата линия на метрото трябва да завърши до 2025 г.
Първият шах на Нургюл Салимова е показан като експонат в музея в град Попово
Първият шах на Нургюл Салимова е показан като експонат в музея в град Попово