НОВИНИ

Новото попълнение на Нефтохимик Марсел Лукс: Чест е да съм част от този невероятен отбор

новото попълнение нефтохимик марсел лукс чест съм част невероятен отбор
Снимка: ВК Нефтохимик Бургас
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 26.08.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

29-годишният Марсел Лукс е едно от трите класни чуждестранни попълнения на шампиона на България – ВК Нефтохимик 2010, за сезона 2023/2024. Ето какво сподели пред официалния клубен сайт посрещачът, който след титлите на родната Словакия и на Чехия се надява да спечели и тази на България с „нефтохимиците“.

"През цялото лято бях в контакт с треньора Атанас Петров, като говорихме за отбора и за целите пред него. Наистина харесах неговата визия за тима и отношението му към волейболната игра. За мен е голяма чест да бъда играч на този невероятен отбор с богата история и много успехи", каза словакът.

"Бил съм в България на почивка със семейството си като тригодишен, но по разбираеми причини не помня почти нищо, сещам се само, че не беше далеч от Бургас. Колкото до българския волейбол, наясно съм с класата му, защото гледам постоянно мачове. Имате големи звезди и състезатели с чудесни качества в националния отбор. Играл съм срещу вашия национален отбор на Европейските игри в Баку (б. р. – на първото издание на форума част от тима на България, който взима среброто, е настоящият съотборник на Лукс – Венцислав Рагин).

"Влюбих се в Бургас, не само заради града, а и заради отбора, разбира се. От много скоро съм тук, така че не съм имал възможността да видя много места. Но това, което видях досега, ми харесва много. Нефтохимик е клуб, който предоставя професионални условия за подготовка, което аз оценявам, и ми остава просто да се фокусирам върху работата си", каза още той.

"Имам две титли и ми се иска да добавя още… Но все още е твърде рано. Трябва да извървяваме пътя стъпка по стъпка и мач след мач, като се концентрираме върху всеки двубой, защото това е най-важното. Чак след това можем да мислим за трофеите", допълни волейболистът.

"Моето усещане за отбора е на сто процента позитивно. Настроени сме чудесно един към друг. Жадни сме да работим здраво. Всеки в отбора е любезен и готов да ми помогне. Почувствах го в началото, когато трябваше да се справя с основни неща от ежедневието. Сигурен съм, че тук мога да науча много в едно друго „волейболно училище“ и да мина на по-високо ниво, отколкото съм сега. И вярвам, че с Нефтохимик можем да си помогнем взамно", добави посрещачът.

"Горд съм, че имам висше образование – дипломирах се като учител по физическо възпитание и треньор по волейбол, и че съм ставал два пъти шампиони. Останали ми са наистина прекрасни спомени. Щастлив съм, че мога да правя това, което обичам", каза още Лукс.

"Моите хобита са всички видове спортове без бойните. Но преди всичко обичам да съм във фитнес залата, да опознавам тялото си и да водя здравословен начин на живот. Иначе от две години се уча да свиря на китара, но за жалост не я доносех сега със себе си. Ще трябва да го преживея няколко месеца", разкли словакът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски изгражда видеостена на "Герена" за реванша с Айнтрахт
Левски изгражда видеостена на "Герена" за реванша с Айнтрахт
Словенецът Тилен Финкщ спечели пролога на 70-ата колоездачна обиколка на България
Словенецът Тилен Финкщ спечели пролога на 70-ата колоездачна обиколка на България