НОВИНИ

Обещание за слънчев уикенд

обещание слънчев уикенд
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 15.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и низините видимостта ще е намалена. След обяд главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без валежи. В североизточната половина от страната ще духа слаб северозападен вятър, а в югозападната ще бъде почти тихо.

Минималните температури ще бъдат в широки граници - между 10° и 19°, а дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб, преди обяд по северното крайбрежие - все още умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е от 20° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя и през първата половина на новата седмица ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. Има малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи, главно в планините, а в понеделник - и в Югозападна България. Вятърът ще е слаб, отначало от северозапад, в средата на седмицата - от изток-североизток, а в нощните часове в много райони ще стихва. Температурите бавно ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: В Украйна воюват около 700 000 души
Путин: В Украйна воюват около 700 000 души
БСП решава кой да оглави партията
БСП решава кой да оглави партията