НОВИНИ

Облачно и мъгливо време

облачно мъгливо време
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 19.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево в планините и мъгливо в по-ниското и определено днес имахме така характерната за студеното полугодие температурна инверсия. Над ниската облачност грееше слънце и това се отрази на времето в планините, където беше по-топло от обичайното - на Черни връх максимална температура днес 4 градуса, докато в Кюстендил, където се задържа с намалена видимост почти през целия ден беше около нулата.

И през следващото денонощие времето ще остане почти без промяна. През нощта и преди обяд отново на много места ще е облачно и мъгливо, в отделни райони с ръмежи.

Температурите в неделя сутрин ще са между минус 1° и 4°, а максималните за деня ще са между 3° и 8°. След обяд на места видимостта ще се подобрява, но в източните райони ще превали и слаб дъжд.

Отново, обаче слънчево и топло време в планините. Там ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите в курортите ще са от 2 до 7 градуса

Не само у нас, но и в по-голямата част от полуострова ще остане облачно и мъгливо. Ниска облачност и мъгла ще има и в централноевропейските страни, а в Западна Европа на много места ще вали. Значително по-топло от нормалното ще бъде на Скандинавския полуостров. В северозападните райони на Европейска Русия също ще се затопли, затова там, както и по крайбрежието на Норвегия валежите ще са от дъжд.

В началото на следващата седмица времето в нашата страната ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като видимостта ще се подобри чак към сряда, тогава ще има и повече слънчеви часове и дневните температури ще се повишат. В четвъртък затоплянето ще продължи, но ще е по-често облачно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Игнажден варненските мотористи станаха "полазници"
На Игнажден варненските мотористи станаха "полазници"
Юпитер и Сатурн ще греят като една звезда на 21-ви декември
Юпитер и Сатурн ще греят като една звезда на 21-ви декември