НОВИНИ

Облачно и с валежи през новата седмица

облачно валежи новата седмица
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 11.03.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините - силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 17°, минималните ще са между 3° и 8°, в София - около 5°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 м - от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд - временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите дни до петък ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България във вторник и сряда. Във вторник южният вятър ще отслабне, най-късно, към края на деня, в югоизточните райони, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад. В сряда навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде умерен до силен, ще се запази такъв и в четвъртък. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Списък на лауреатите на 96-ите награди "Оскар"
Списък на лауреатите на 96-ите награди "Оскар"
Борислава Христова и Сепси отпаднаха на полуфиналите за Купата на Румъния
Борислава Христова и Сепси отпаднаха на полуфиналите за Купата на Румъния