НОВИНИ

Облачността ще намалее, очаква ни слънчев уикенд

облачността намалее очаква слънчев уикенд
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 06.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за силен вятър и валежи днес в страната - в Северна България поривите на вятъра достигаха между 65 и 72 км/ч, а в Монтана средната скорост беше 43 км/ч. В Ловеч днес паднаха и около 5 литра на кв.м. дъжд, В Свищов 4. Със северозападния вятър дойде и така чаканата прохлада - температурите днес следобед бяха под 35 градуса.

През нощта ще се изясни, най-късно в източните райони. Вятърът, все още с посока от северозапад, ще отслабне, а утре през деня ще се ориентира от север и ще е слаб, в Източна България - умерен. Съботният ден ще бъде слънчев, с максимални температури - от 28 до 33 градуса, в крайните югозападни райони - около 35.

Над Северното Черноморие сутринта облачността ще е значителна, но до обяд ще намалее и слънцето и там ще се покаже.

Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е от 26° до 28°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините условията за туризъм утре ще са по-добри. Ще бъде по-малко ветровито, в сравнение с днес, с умерен северен вятър.

Ще бъде и предимно слънчево, с максимални температури в курортите - от 20 до 27 градуса. В крайните южни части от Балканите утре се очаква захлаждане, но в останалите райони температурите отново ще се повишат. Времето ще е слънчево, за разлика от голяма част от континента, където ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

У нас, в неделя, вятърът и в Източна България ще отслабне. Ще бъде слънчево с температури между 30 и 35 градуса. В понеделник отново в много райони ще е опасно горещо. Във вторник и сряда ще има места със следобедни валежи и гръмотевици, а през втория ден се очаква и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: В момента партиите не са сигурни какво и как го правят
Кирил Петков: В момента партиите не са сигурни какво и как го правят
Този уикенд в „Европейци“: Без сметки за ток с енергия от слънцето. И още: Космически бизнес инкубатор
Този уикенд в „Европейци“: Без сметки за ток с енергия от слънцето. И още: Космически бизнес инкубатор