НОВИНИ

Очаква ни слънчево време в почти цялата страна с температури между 28° и 33°

слънчево време
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 02.09.2023
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, по Черномориието от 20° до 23°, в София около 11°, а максималните между 28° и 33°.

Ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските и източните райони, ще се развие купеста облачност, а на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 16°.

В неделя ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на отделни места в източните и планинските райони са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде от изток-североизток, по-късно през деня от изток-югоизток, слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Привечер и през нощта срещу понеделник от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта в северозападната част от страната ще има валежи и гръмотевици, в крайните северозападни райони интензивни. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

В понеделник облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а в отделни райони градушки и временно усилване на вятъра.

Дневните температури ще се понижат повече в Западна България и максималните там ще са около 20°-22°, на изток до 28°-30°. До края на деня вятърът отново ще се ориентира от североизток, а през нощта срещу вторник в по-голямата част от страната валежите временно ще спрат, а гръмотевиците ще затихнат.

Във вторник ще има променлива облачност, по-често значителна сутринта по Черноморието, след обяд и над останалата част от страната. Остава с повишена вероятност за валежи, възможно е и да прегърми.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вероятността за валежи постепенно намалява, а температурите ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рали "България" 2023: Ден 1 /репортаж/
Рали "България" 2023: Ден 1 /репортаж/
Ботев Пловдив вкара три гола на Славия и записа първа победа на обновения стадион „Христо Ботев“
Ботев Пловдив вкара три гола на Славия и записа първа победа на обновения стадион „Христо Ботев“