НОВИНИ

Президентът Радев връчи мандат за правителство на Асен Василев от ПП

bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 01.07.2022 (обновена)
7119
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа група в парламента - тази на "Продължаваме промяната".

Още акценти от връчването на мандата вижте в прякото включване на Вера Александрова:

ПГ на "Продължаваме промяната" номинира за кандидат министър-председател, който да получи мандат за съставяне на правителство Асен Василев, съобщи председателят на ПГ на партията Андрей Гюров.

България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги за нарастващите цени и неизвестността около бъдещето. Реформите и средства по Плана за възстановяване и развитие чакат своята реализация, от вчера имаме и външнополитическа криза, подчерта Радев.

Спомняте си, че аз предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите 100 дни на правителството, статуквото ще потърси своя реванш, подчерта президентът Румен Радев.

Изключително важно е съставяне на стабилно правителство, което да отговори на интересите на българските граждани. Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна, демократична, просперираща и европейска България, допълни държавният глава.

За мен това е огромна отговорност. Изключително важно е да имаме кабинет и този кабинет да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото, и той наистина да отстоява българския интерес и независимостта на България така, както и в първият мандат на ПП. Благодаря за мандата, отбеляза Асен Василев.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Обобщение от връчването на мандата вижте тук:

По-рано днес премиерът в оставка и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков предложи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за кандидат за министър-председател.

"Аз предложих на "Продължаваме промяната" следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на който имам безпрекословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор. Един отбор с него, с всички членове на "Продължаваме промяната", с всички коалиционни партньори и всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай", каза Петков.

Кой е Асен Василев - предложението на "Продължаваме промяната" за премиер

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лорер: Твърдо вярваме в кандидатурата на Асен Василев за премиер
Лорер: Твърдо вярваме в кандидатурата на Асен Василев за премиер
Треньорът на Хебър: Целта е оставане в Първа лига, няма да привличаме футболисти на килограм
Треньорът на Хебър: Целта е оставане в Първа лига, няма да привличаме футболисти на килограм